Wat zijn backlinks

Wat zijn backlinks? Backlinks, ook wel “inkomende links” of “inkomende links” genoemd, worden gemaakt wanneer de ene website naar de andere linkt. De link naar een externe website wordt een backlink genoemd.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn vooral waardevol voor SEO omdat ze een “vertrouwensstem” van de ene site naar de andere vertegenwoordigen.

Backlinks naar uw website zijn in wezen een signaal voor zoekmachines dat anderen instaan ​​voor uw inhoud. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines concluderen dat inhoud de moeite waard is om naar te linken en daarom ook de moeite waard is om op een SERP te verschijnen. Het verdienen van deze backlinks kan dus een positief effect hebben op de positie van een site of de zichtbaarheid van de zoekopdracht.

Backlinks verdienen en geven

Backlinks verdienen is een essentieel onderdeel van off-site SEO. Het proces van het verkrijgen van deze links staat bekend als link verdienen of link building.

Sommige backlinks zijn inherent waardevoller dan andere. Gevolgde backlinks van betrouwbare, populaire sites met een hoge autoriteit worden beschouwd als de meest wenselijke backlinks om te verdienen, terwijl backlinks van sites met een lage autoriteit, mogelijk spam, zich meestal aan de andere kant van het spectrum bevinden. Het al dan niet volgen van een link (d.w.z. of een site-eigenaar specifiek zoekmachines opdraagt ​​om wel of niet te passeren) is zeker relevant, maar geeft de waarde van nofollow-links niet volledig af. Zelfs als het alleen op websites van hoge kwaliteit wordt vermeld, kan dit uw merk een boost geven.

Net zoals sommige backlinks die u verdient waardevoller zijn dan andere, verschillen ook links die u naar andere sites maakt in waarde. Bij het koppelen naar een externe site, de keuzes die u maakt met betrekking tot de pagina waarnaar u linkt (de paginabevoegdheid, inhoud, toegankelijkheid van de zoekmachine, enzovoort) de ankertekst die u gebruikt, of u ervoor kiest om de link te volgen of niet te volgen, en andere metatags die aan de koppelingspagina zijn gekoppeld, kunnen een grote invloed hebben op de waarde die u verleent.